tiistai 29. heinäkuuta 2014

29.7.14/ Kuulumisia

Hellurei! En ole nyt kerinnyt kirjotella, kun olen ollut menossa vähän joka paikassa. Viime viikolla Tomi oli meillä yötä ja sitten se lähti minun ja Freyin kanssa maastoon(: Minä olin Freyillä ilman satulaa ja Tomi sitten oli pyörällä. Oli tosi mukavaa käydä yhdessä maastoilemassa vaikka Tomi ei ratsastanutkaan :D Nyt on ollu niin lämmintä, että olen vaan ottanut aurinkoa ja uittanu heppoja ja uinu koirien kanssa. Viime viikon keskiviikkona olin yhden hyvän ystävän kanssa piknikillä! Oli tosi mukavaa ja meillä oli kyllä herkulliset eväät! (: Käytiin kaupasta ostamassa valmisleivät, keksejä ja juotavaa. Minä toin tuoreita mansikoita ja kaverini oli tehnyt suklaalla kuorrutettuja mansikoita. NAM! Illasta menin sitten Tomille yöksi. No lauantaina menin kans Tomille ja sunnuntaina menin illaksi töihin. Jäin vielä sunnuntaina toiseksi yöksi, koska maanantaina piti mennä 8 aamulla jo töihin. Tänään sitten aamulla kävin koirien kanssa juoksulenkin ja oli muuten iha mahtavaa! Oli sopivan viilee tai lämmin tai miten sen nyt ottaa ja koirat nautti! Tänään illasta lähden Ouluun shoppailemaan! Menen yhden kaverin luokse joten en tiedä millon kerkeen tehdä taas postausta mutta varmaan seuraavan kerran ostoksista.






tiistai 15. heinäkuuta 2014

15.7.14/ Freyin synttärit

Freyi täyttää tänään jo 22 vuotta! Synttäripäivä meni ihan mukavasti. Aamusta lähdin ratsastamaan Freyin ja mentiin ilman satulaa pellolla ja oli tosi mukavaa mennä pitkästä aikaa! Aina kun menee ilman satulaa niin se jotenkin rentouttaa mukavasti (: Ratsastuksen jälkeen kävin Freyit pesemässä järvessä. Poika oli niin mielissään kun oli kuuma ja pääsi järveen vaikka järvi vesikin alkaa jo aika sopivan lämmintä olla :D 12 jälkeen alkoi ukkostaa ja sitä kesti ainakin 3 asti ja se oli aika kova, välillä jyrähteli oikein kunnolla ja se kävi aika lähelläkin.. No onneksi se loppui ja hepat saatiin takasi laitumelle.. (:
















perjantai 11. heinäkuuta 2014

11.7.14/ ♥

Tänään tulee 3 vuotta siitä, kun Sohvi siirtyi ikivihreille laitumille.. En oikein vieläkään voi uskoa että Sohvi ei tule takasin ja on tosi kova ikävä sitä. En nyt oikein pysty kirjottamaan tästä aiheesta joten laitan pari kuvaa..




torstai 10. heinäkuuta 2014

10.7.14

Eilinen ja tämä päivä on menny aurinkoa ottaessa! Tietenkin oon käyny töissä mutta iltapäivällä oon vaan maannu auringossa♥ Ei oo oikein nyt mitään asiaa, joten laitan kuvia! :D








keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

9.7.14/ Sohvi osa I

En oikeen tiiä miten alottasin tän.. :D No "eksyin" Sohvi vakkari ratsastajaksi vahingossa. Silloisella tallilla millä kävin ratsastamassa oli tullut pari uutta hevosta ja Sohvi oli yksi niistä. Pääsin pari kertaa menemään Sohvilla ja tykästyin heti ja jos kysyttiin, että millä hepalla haluan mennä niin Sohvihan se oli. Siihen se sitten meni, että leirilläkin halusin aika paljon mennä Sohvilla ja normaaleillakin tunneilla jo automaattisesti monesti Sohvi tuli minulle(: Sohvin ja minun yhteistyö toimi hyvin ja se vaikutti minun tyyppiseltä hevoselta alusta asti! Nuori/pienihän minä olin vielä silloin mutta hevosenomistajan salat opin Sohvin kautta ja vastuuta myöskin tuli opittua. Aloimme keskustella Freyin ostamisesta, koska olimme vuokranneet sitä kuitenkin jo aika pitkään, joten sama oli ostaa se. Mutta Freyi tarvitsi kaverin, joten Sohvi sitten tuli viettämään "eläkettä" meille ja Freyi sai samalla kaverin.  Tietenkin muitakin hevosia meillä kesäisin oli laitumella ja pari varsaa pari vuotta. Kesä 2008 oli se kesä, kun minusta ja siskoistani tuli onnellisia hevosenomistajia. Sohvin kanssa ensimmäinen kesä ja oikeastaan talvi opeteltiin yhdessä kaikkea. Siskoni opetti minua ja kehityin Sohvin kanssa. Sohvihan ei paljoa osannut mutta tarpeeksi paljon minulle. Se oli enemmänkin maastoiluheppa. Sohvi osasi kentällä ihan perusasiat mutta kyllä se vaan oppi ja kehittyi vuosien varrella, ei se enään ollut sama alottelijoiden hevonen. Se oli todella omapäinen ja oli hieman herkkäkin ja loppuvaiheessa minä sitä yksin ratsastinkin ja se vaati todella topakan ja päättäväisen ratsastajan.




















Sohvi oli melkein kuin unelmieni hevonen.. En olisi halunnut, että se siirtyy niin "aikaisin" ikivihreille laitumille.. Sohvin iästä ei ole tarkkaa tietoa, arvioimme että olisiko 20-30 vuotta. En tiedä sen alkuperästä oikein muuta kuin se on tullut Virosta Suomeen ja Sohvi ei ollut ihan puhdas issikka. Tölttiä se ei mennyt muuta kuin vahingossa ihan muutaman askeleen eikä se edes ollut puhdasta. Sohvi kuoli kesällä 2011 suolenkiertymään, mitään ei ollut tehtävissä koska se olisi pitänyt viedä Hyvinkäälle asti ja Sohvi oli vanha eikä se olisi todennäköisesti selvinnyt niin pitkästä matkasta, koska asumme kuitenkin Kuusamossa.. Kerettiin kokea Sohvin kanssa niin paljon.. Tämän viikon perjantaina eli 11.7.2014 tulee jo 3 vuotta Sohvin kuolemasta.. Jotenkin vieläki välillä vaikee käsittää, että sitä ei oo enää.






















Musta oli aina kauheen kiva ostaa Sohville kaikkee kivaa ja söpöä! Koska Freyi on ruuna niin ei sille nyt mitä sattuu voi ostaa, niin Sohville pysty ja se olikin sellainen oikea neiti :D Sohvi tykkäsi tosi paljon, kun sen harjaa ja häntää laitettiin ja lemppariruoka/herkut oli voikukat, porkkanat ja omenat ja tietenkin laitumien vihreä makea heinä! Kesät meni Sohvin kanssa aina nopeasti, oli vaikka mitä tekemistä! Varsinkin silloin kun satoi vettä ja Sohvi meni multaan piehtaroimaan niin voitte varmaan arvatakkin kuka sen MIELELLÄÄN pesi.. No minä tietenkin.. :D Eihän sitä olisi ollut pakko pestä mutta en halunnut että lempiheppa on koko ajan mustanruskea vaikka olikin oikeasti melkein valkoinen. Aina kun oli kuuma tai lämminkin sää niin käytiin järvessä ja uitin Sohvia ja se oli ihan parasta! Joskus myöskin laitoin Sohvit oikein kauniiksi ja se melkein nukahti aina ja oli niin mielissään.









tiistai 8. heinäkuuta 2014

8.7.14/ Ilmotus asiaa!

Tässä nyt on ollu vähän taukoa taas kirjottamisessa kun olen ollut töissä.. Nyt sitten eilen illalla mulle töiden jälkeen nousi pieni kuume.. Tänään sitten jäin kotiin ja en tiedä meenkö huomenna töihi.. Mutta nyt kuitenkin asiaan, ajattelin tehdä Sohvista kaksiosaisen postauksen niin ei tule sitten niin pitkää yhdestä postauksesta. Teen sen tänään iltapäivällä kuhan saan kuvia laitettua koneelle (: