sunnuntai 26. lokakuuta 2014

26.10.14/ LOMA!♥


Mä hukun koulutöhin! En nyt ole siis kerinnyt kirjotella, koska ennen lomaa on ollut niin paljon koulujuttuja.. Lupasin postata näytöstä ja sen myöskin teen Nyt tähän postaukseen kuulumiset samaan syssyyn! Jeij, meille tuli tänne talvi juuri ennen loman alkamista! Mittari oli parina aamuna jo -17 asteessa mutta lunta oli silti vain joku reilu 10cm mutta on se parempi kuin ei mitään. Pääsin jo alkuviikosta tälle talvelle ekan kerran luistelemaan ja onhan sitä parina päivänä sitten tullu luisteltua. Mutta eilen.... Mittari menikin plussan puolelle ja tänä aamuna satoi vettä kun menin hevosia ruokkimaan, joka paikka loskalla ja peili jäällä.. En tykkää.. Freyikin ilmaisi hyvin mitä mieltä tästä loskakelistä on: 

No nyt kuitenkin siihen näyttöön. Arviointi oli siis 1-5 ja 5 sieltä tuli.. (: Olen todella tyytyväinen! Freyi meni niiiiin hienosti! Krista piti minulle siis tunnin ja opettaja seurasi sivussa. Aloitimme ihan perusasioista eli pitkille sivuille pysähdykset + 4 askelta peruutusta ja lyhyille sivuille pääty-ympyrät. Sen jälkeen töltissä koko uraa mutta toiseen päätyyn pääty-ympyrä töltissä. Sain ratsastettua töltin puhtaaksi ja muutenkin se meni tosi nätisti. Sitten otettiin pohkeenväistöä ja sen jälkeen seuraavassa kulmassa käynnistä suoraan laukan nosto ja seuraava pitkäsivu laukalla ja lyhyen sivun alussa laukasta käyntiin siirtyminen. Nostot ja siirtymiset meni tosi hyvin. Pohkeenväistöön olen todella tyytyväinen, pakko myöntää että en ole ikinä vielä saanut menemään sitä niin hyvin kun sillo.. :D Lopuksi vielä pääty-ympyrällä laukassa haettiin peräantoa ja kyllähän sekin onnistui ihan kivasti. Loppuravit myöskin pääty-ympyrällä ja siinä Freyi meni todella nätisti peräannossa! Krista sanoi että ei koskaan nähny mun ratsastavan niin hyvin ku silloin. Olen kuulemma kehittynyt tosi paljon vaikka aika paljon yksin olenki menny. Itse huomasin silloin kehitykseni ja en kyllä tyytyväisempi voi olla! Mulla on ollu paras opettaja ja tietenki paras opetushevonen nimittäin Krista ja Freyi! Olen ylpeä siitä miten saan Freyin kulkemaan ja toimimaan ja me näytettiin siltä niinku pitääkin, olin hevosen kanssa yhtä(: Tästä on tosi hyvä jatkaa eteenpäin! Viime viikon torstaina menin Tomille ja olinkin sitten loppuviikon siellä. Lauantaina menin illaksi töihin joten menin Tomille töiden jälkeen.. Ja oli tosi hauskaa taas vaihteeksi... Tomin kanssa ei kyllä tule koskaan tylsää! :D Sunnuntaina sitten kotiuduin ja maanantaina mulle tuli kaveri ja se sitten otti kuvia minusta ja Freyistä. Meillä oli kyllä tosi hauskaa! Juteltiin ja katottiin Once upon a time sarjaa, koska kummatki on siihen ihan koukussa! :D 






 Ratsastin vielä maanantaina Freyin jälkeen Vokella ja menin ihan kivasti. Olihan se taas vähän erilaista Freyin jälkeen mutta mukavaa vaihtelua (: Essi on kyllä tosi hyvin ratsastanu Vokkea, se kehittyy koko ajan. Vokella meni muuten hyvin se mutta se yritti oikoa ja puskea pohkeen läpi. :D Se varmaan vähä testasi mua.




Tomi tuli sitten tiistaina illasta meille. Keskiviikkona sitten otettiin Freyi ja hyppyytettiin sitä. Olis voinu olla vähän korkeampia esteitä, kun ne mitä me laitettiin oli aika matalia mutta seuraavalla kerralla sitten korkeampia :D Freyi kyllä hyppää tosi hyvin! Mutta tässä taitaa olla kuulumiset näiltä parilta viikolta.. Tänään siis viimeinen loma päivä ja huomenna olis kouluun paluu.. No tänään teen vielä koulujuttuja ja illasta varmaan meen Tomille. Nyt ei ees heppoja pysty liikuttamaan kun on joka paikka niin loskalla ja liukasta, taitaa tämä päivä mennä sisällä ollessa.. Tässä kuvia mitä oon tässä loman kuluessa räpsiny!











sunnuntai 12. lokakuuta 2014

12.10.14/ Näyttöön valmistautuminen..

Tänään valmistauduttiin näyttöön Freyin kanssa, koska se on jo huomenna APUA! Sovittiin opettajan ja Kristan kanssa että tehdään se sillä tavalla että Krista pitää ihan normaalin tunnin, koska niin se toimii kaikista parhaiten. Krista piti tänään mulle siis tunnin ja aloitettiin sillä, että lyhyiden sivujen päätyyn pääty-ympyrät ja pitkille sivuille pysähdykset+ 4 askelta peruutuksia, molempiin suuntiin. Sen jälkeen otettiin koko uraa pitkin tölttiä ja toiseen päätyyn töltissä pääty-ympyrä ja sitten toisessa päätyssä ratsastin tosi hidasta tölttiä ja taas seuraavalla pitkällä sivulla nopeatempoisempaa tölttiä. Töltti oli tosi hyvää, Freyi ei rikkonut raville vaan se pysyi puhtaana paitsi kun hidastin tölttiä Freyi meinasi siirtyä pari kertaa käyntiin :D Alkulämmittelyiden jälkeen alettiin tehdä vähän vaativampia asioita. Harjoitus meni sillä tavalla että ensin mentiin pohkeenväistöä ja sen jälkeen käynnistä laukannosto ja piti laukata pitkäsivu ja lyhyen sivun alussa suoraan laukasta käyntiin siirtyminen. Pohkeenväistö meni tosi hyvin! En ole varmaan vielä koskaan mennyt niin hyvin pohkeenväistöä kuin tänään. Krista kehu tosi paljon eikä virheitä tullut melkeinpä yhtään. Laukan nostot meni hyvin ja laukasta käyntiin siirtymiset meni tosi kivasta, sain pehmeät siirtymiset. Loppuun sitten laukattiin pääty-ympyrällä vielä ja Freyi meni tosi nätisti ja oma istunta oli myös parantunut ja istuin paremmin laukassa :) Loppuverkat mentiin ravissa ja vielä ympyrällä. Sain Freyin asetettua tosi hyvin ja oikein nätissä peräannossa meni! Oikea suunta meni vähän paremmin kuin vasen mutta oon kyllä tosi tyytyväinen tämän päivän tuntiin, mukava huomata että on osannut tehdä asioita oikein ja kehittynyt! Huomista näyttöä kohden hyvillä mielin ja toivotaan että menee ainakin yhtä hyvin kuin tänään! (:



maanantai 6. lokakuuta 2014

6.10.14/ Ratsastustunti

Joo elikkäs eilinen tunti oli ihan mukava.. Ratsuna oli siis puoliverinen nimeltään Pipsa. Pipsa oli ihan mukava ratsastaa mutta hieman oli suuhun nihkeä. Alku tunnista teimme pysähdyksiä ja ympyröitä ja koko uraa pitkin rentoa ravia. Tunnilla myös harjoittelimme vaativampaa asiaa nimittäin laukasta käyntiin siirtyminen. Teimme sen lyhyellä sivulla, että pitkällä sivulla laukka ja laukattiin lyhyt sivu ja pitkän sivun alussa siirtyminen suoraan laukasta käyntiin. Aluksi ei mennyt niinkuin piti mutta loppua kohden siirtymiset parani ja onnistuinkin siinä ihan hyvin sitten. Oli tosi mukavaa vaihtelua mennä Pipsalla ja harjoitella vaativampia asioita ja opin tunnilta lisää mitä voin sitten Freyin kanssa harjoitella itsekseen! (: 








sunnuntai 5. lokakuuta 2014

5.10.14/ Superviikonloppu

Tämä viikonloppu on kyllä ollu huippu! Perjantaina menin Hennan kanssa yhdelle mökille ja vietettiin tyttöjen iltaa. Meillä oli iha hirveen hauskaa ja juteltiin kaikkea maan ja taivaan väliltä :) Saunottiin ja otettiin kuvia kun oli niin hieno auringon lasku! Lauantaina tultiin tultiin aamupäivällä ja Tomi tuli kans sitten meille ja touhuiltiin pihalla kaikkee ja sitte Tomin kans illalla vietettiin aikaa yhessä.. :) Tänään tultiin meidän sukulaisten luokse Kainuuseen ja käytiin yhdellä tallilla ratsastamassa missä käydään yleensä aina ku ollaan täällä. Menin Pipsa nimisellä puoliverisellä ja olihan se ihan mukava ja ihan mukavaa vaihtelua ja erilainen ku Freyi.  Mutta huomenna kerro  lisää ja kuvia tulee lisää! :)